attachment is not defined
به اشتراک بگذارید :
وضعیت : ناموجود
کد کالا :7550078

TURQUOISE CANDY JAR 20cm

فیروزه کوبی یکی از هنرهای دستی بسیار زیبا و نفیس است که با بهترین مواد اولیه تهیه می گردد.شکلات خوری فیروزه کوب کوچک دارای ارتفاع 20 سانتی متر و عرض 10 سانتی متر بوده که از جنس مس اعلا ساخته شده و بهترین فیروزه های نیشابور به صورت دستی بر روی آن قرار گزفته است.

این ظرف زیبا هم دارای استفاده تزیینی بوده و هم می توان به صورت واقعی برای پذیرایی مورد استفاده قرار داد.همچنین این ظرف گرانبها می تواند هدیه ای عالی برای خانواده و عزیزان شما باشد.

مشخصات

نام محصول شکلات خوری یا قندان
کاربرد تزیینی و مصرفی
ابعاد ارتفاع 20 قطر 10 سانتی متر
وزن 336 گرم
جنس بدنه مس اعلا
جنس فیروزه فیروزه اصل نیشابور
تولید اصفهان
رنگ مسی و فیروزه ای

سایر

سایر توضیحات بسیار زیبا و چشم نواز

فیروزه‌کوب(TURQUOISE) از صنایع دستی است و با نشاندن قطعه‌های کوچک سنگ فیروزه به حالت موزاییکی بر سطح ظرف‌ها، زیورآلات و اشیای تزئینی (از پایه‌هایی به جنس‌های مسی، برنجی، نقره]، ورشویی یا برنزی) ساخته می‌شود. بین قطعه‌های فیروزه نوعی لاک تیره‌رنگ قرار می‌گیرد. هر چه ظرف فیروزه کوبی شده پرکارتر و منظم‌تر باشد و فاصله کمتری بین قطعات فیروزه باشد، ارزش هنری آن بیشتر است. امروزه مرکز این هنر اصفهان است.این هنر حدود ۶۰ یا ۷۰ سال پیش در مشهد (خراسان شمالی) به دست یوسف حکمیان (معروف به محمدرضا) انجام شد یا از روسیه به ایران آورده شد و ۲۰ سال پس از آن توسط حاج داداش به اصفهان برده شد.

 

هنر فیروزه کوبی مانند بسیاری از هنرها جنبه تزیینی و تجملی دارد. اما از آن جا که این هنر را بر ظروفی نظیر شیرینی خوری، قندان، گلدان گلاب پاش، سنگاب و…. پیاده می‌کنند فقط جنبه کاربردی نیز پیدا می‌کنند. اما همان گونه که گفتیم فیروزه کوبی قبل از آنکه بر ظروف انجام شود بر روی زیورآلات پیاده می‌شد. هنری که امروزه نیز طرفداران زیادی دارد.

 

ظرف فیروزه کوب

 

مرحله اول سطح زیر کار از فلز مورد نظر مانند برنج، مس و نقره توسط زرگر یا سازنده فلز به کمک دست یا دستگاه پرس ساخته می‌شود و صاف و صیقل خورده وارد مرحله بعد می‌شود.

 

مرحله دوم استاد فیروزه کوب خورده فیروزه‌ها که از نظر اندازه و رنگ باید مشابه باشند از ضایعات دیگر جدا می‌کند. بعد از مشخص شدن نوع سنگی که قرار است بر سطح کار شود. سطح فلز مورد نظر کمی گرم می‌شود در این زمان بر روی سطح کمی لاک پودر شده (لاک گردویی) می‌پاشند در زمانی که لاک حالت مذاب دارد فیروزه را روی آن می‌چسبانند. بعد از آنکه سطح مورد نظر را با فیروزه پوشاندن و فضاهای خالی میان فیروزه‌ها را با فیروزه‌های ریزتر پر کردند، آن را به کمک سنگ «آب سان» صاف و صیقلی می‌کنند تا برجستگی‌های لاک و فیرزه از بین رود و سطحی یک دست به دست آیند. در این مرحله است که رنگ واقعی فیروزه نمایان می‌شود.

 

فیروزه کوبی اصفهان

 

مرحله سوم پرداخت گری است. در این مرحله بر روی سطوح فیروزه کوبی شده را پولیش می‌کشند و بعد روی آن را پلی استر می‌کشند که دلیل آن حفاظت از سطح کار و همچنین زیبایی حداکثری اثر خرید میناکاری است.

 

 

آموزش فیروزه کوبی

در مورد این محصول نظردهید